keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

#wg2015 3. päivä - Hyvä me suomalaiset!

Pitkän päivän ilta, kun palasin hotellihuoneeseeni ja sittenpä ei enää ajatus juossut. Päivitys tulee siis nyt päivän myöhemmin :)

Päivä alkoi Connections-kenttäohjelmaharkoilla ja jännittämisellä siitä toimiiko kokonaisuus viimeisimpien Oulun yhteisharkkojen jälkeen Sonera Stadionilla. Ja toimihan se! Tosin pieni harmitus, että musiikki valitettavasti kuuluu kajareista todella oudolla miksauksella, mutta sille emme voi mitään. Ennen iltapäivän H-hetkeä ehdin jännityksen lomassa käydä katsomassa kaksi hallinäytöstä Messukeskuksessa. Toinen oli mukaansatempaava ja täsmällinen tansakalaisten senioreiden ilottelu. Voi mahoton, jos haluatte nähdä kepeäää ja huolellista, silti rennon letkeällä fiiliksellä toteutettua ikäihmisten showta, menkää ihmeessä katsomaan silloin tanskalaisia!

Positiivinen Tanska!
Jyvskylän NV:n hallinäytös oli vahva ja korkeatasoisesti toteutettu, koreografi Tarja Rasimus-Järvisen tapa hyödyntää ja tulkita musiikkia liikkeen avulla, on poikkeuksellisen taitavaa.

Under the Rainbow - Jyväskylä Gymnastics Club JNV

Iltapäivä kuluikin sitten Sonera Stadionilla. Hui... on vaikea kuvata fiilistä mikä kohoaa, kun koreografina pääsee aitiopaikalle katsomoon seuraamaan luovaa tuotostaan. Sitähän ihan hämmentyy sellaisestakin, että ympärillä häärää kaksi vapaaehtoistyöntekijää valmiina tekemään puolestasi mitä vaan. "Haluaisitko kahvia, vettä, onko kaikki hyvin?". "Ei tässä mitään, vähän sydän pamppailee ja sillee..jos sitä kahvia vaikka sitte esityksen jälkeen, kiitos." Sydän nytkähti siitäkin, kun huomasin katsomossa arvovaltaisia vieraita, presidentti Tarja Halonen ja liiton puheenjohtaja Anne Martikainen. Kiitos voimistelijat, kiitos ihana tiimi Minna Latvala, Katri Virtanen, Liisa Heikkinen, Eeva Laari ja Kaija Laari. Spontaani yleisön palaute lämmittää mieltä, mutta aivan ihana oli halailla esiintyjiä jälkeenpäin ja kuulla, että he olivat nauttineet esiintymisestä. Jälkeenpäin jalat menikin sitten veteläksi ja liikutuksen kyyneleet tipahtelivat poskilta. Oli pakko ottaa särkylääkekin, kun se jännitys purkautui...vaan on tää hienoa!









Illan päätti odotettu Nordic Evening Jäähallissa, jonka taiteellisena johtajana toimi koreografi Marita Haapasalo. Moniulotteinen, tunnelmallinen, esteettinen elämys! Tanskalaisia volttinikkareita, norjalaisia pari- ja ryhmäakrobaatteja, ruotsalaisia parkouraajia ja hyppynarutaitureita sekä tietenkin suomalaista huippuvoimistelua, jossa mielestäni parhaiten loistivat tanssillisen voimistelun huiput pääkaupunkiseudulta, akrobatiavoimistelun kärkinimet Lakeuden Taitovoimistelijoista sekä joukkuevoimistelun maailmanmestarihämähäkit Tampereelta sekä Olarin Voimistelijoiden kyyneleet silmiin nostattanut finaali live viulistineen ja laulajineen. Muistakaapa YLE Areenasta nauttia koosteita, tämäkin elämys nähtävissä jos missasit eilen TV:stä.

Norjan Abbahenkinen akrobatia

Suomi, tanssillinen voimistelu, kaunis kuin koru, valolkuva ei anna oikeutta

Ruotsin Pepit ja mieletön hyppynaruspektaakkeli

Suomi, taitovoimistelua huipulta, aivan omaa luokkaasa

Suomi, Tampereen maailmanmestrai-hämähäkit

Voiko kauniimpaa loppua ollakaan...Olarin huippujoukkuevoimistelua
Upea olotila, hienoa me, mahtavaa suomalaiset! Hehkutetaan hyvillä mielin ja ollaan ylpeitä monipuolisesta osaamisestamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti