sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

#wg2015 1. päivä - aurinkoinen avaus


Suomalaisten voimistelijoiden unelma todellistui viimeistään tänään, kun Gymnaestrada-tapahtuma sai pitkän odotuksen jälkeen energisen avauksensa. Itse matkasin viime yön bussilla Oulusta Helsinkiin Oulun Voimisteluseuran mukana ja vaikka yöunta tuli kerättyä vain noin kolme tuntia ei päivän aikana väsymystä malttanut potea.

Nämä suurtapahtumat ovat ennen kaikkea ystävien ja tuttavien sekä uusien verkostojen kohtaamispaikkoja. Olen pyrkinyt jo jonkun verran etukäteen sopimaan monien jumppaystävien kanssa treffejä, jotta pitkästä aikaa voisi vaihtaa näkemyksiä ja kuulumisia elämysten keskellä. Aamupäivällä treffasin yhden ihanimmista sielunsiskoistani, Mari Vuorisalmen Käpylän Voimistelijoiden Osiris-joukkueesta. Kahvikupposen ääressä raatailimme Marin kanssa koreografiaprosessista ja tulevista luovista projekteistamme. Ideoimme myös "koreografiaseminaaria" voimisteluliiton tanssillisen voimistelun sekä tanssin ohjaajille ja valmentajille, jossa olisi aikaa keskustella koreografiaprosessin synnystä vertaisten kanssa ja vaihtaa ajatuksia kilpailujen tuomaripalautteen hyödyntämisestä entistä paremmin ohjelmien valjastamiseksi.

Minä ja Mari
Iltapäivä ja ilta kuluikin sitten avajaisten merkeissä. Tällä kertaa nautin katsomon puolelta koko shown. Marssin lähtöpaikalla kävin toki fiilistelemässä, mutta suuntasin sitten Olympiastadionin pääkatsomoon odottelemaan avajaisten alkua. 

Marssin lähtöpaikka eläintarhan kentällä
Avajaisten aluksi 50 maata marssi osallistujineen Olympiastadionin porteista. Valtaisa, äänekäs ja riemunkirjava joukko. Kun viimeisenä Suomi marssi sisään, aurinko tuli esiin kuin tilauksesta pilvien takaa.




 Sotilassoittokunta ja musiikkiin sovitettu lippukavalkaadikoreografia toivat tyylikästä arvokkuutta.

koreog. Laura Nihti ja Jenni-Kaija Tiainen

Kenttäohjelmakokonaisuus oli rakennettu tyylillä, mukaansatempaavuudella ja liikuttavan hurmaavalla otteella. Niin katsomossa kuin tv:n äärellä koettiin kyyneleitä ja viluväreitä. Ihanaa kun koko elämän jälki näkyi aina pienistä perheliikunnan temppuilija pörriäisistä upeisiin aikuisiin naisiin asti voimistelun erilaisia tyylejäkin esitellen.


Let the Fun Begin, koreog. Eerika Laalo-Häikiö

Best Festival of the Summer, korg. Sari Salmaoui

If You Want to Go to the Forest, koreog. Heli Suokko-Rajala

Pattern of Life, koreog. Marita Haapasalo

Final by All Gymnasts, koreog. Laura Nihti, Jenni-Kaija Tiainen

Minä ja Rakas jumppasisko sekä avajaisten tyylitaituri-pääkoreografi Marita Haapasalo

Avajaisten liikutuksesta lähdettiin Get Together -alueelle joraamaan. Tunnelma oli riehakas.




Jorailun lomassa bongasin yhden lempparijoukkueistani, valtaisan energiset moniosaajat Voimistelu- ja urheiluseura Elisen
Kokooman naiset



Tämä oli vasta eka päivä ja hurmos on jo noussut! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti