perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tanssillisen voimistelun kilpailut 5.3.2016 Vihdissä

Melkoisen huippua! Historian ensimmäiset Tanssillisen voimistelun omat kilpailut pidetään tulevana lauantaina Vihdissä. Kun tanssillinen voimistelu aikanaan lanseerattiin 2000-luvun alussa järjestettiin Jyväskylässä v. 2001 tai 2002 (pahoitteluni, kun unohtunut tarkka vuosi) Tanssillisen voimistelun koreografiakilpailut. Allekirjoittanutkin kilpaili Terrakotta-joukkueen kanssa kyseisissä kinkereissä ja muistan, että tyylisuuntaus haki kovasti tuolloin linjaansa ja painotuksiaan, kun useat joukkueet kävivät ikään kuin kokeilemassa kepillä jäätä. Voiskohan tällainen liike ja koreografian rakenne olla tanssillista voimistelua...? Sääntöjä ja arviointikriteerejä ei juuri ollut ja kirjallinen  neljän rivin palaute tuli kotiin postikortissa :) Ei liene hirmuinen yllätys, että kisan voitti Vantaan Voimisteluseura ;)

Sittemmin tanssillisen voimistelun koreografioilla on voinut kisata ja esiintyä tanssillisen voimistelun workshopeissa, seurojen vapaamuotoisissa kisoissa ja näytöksissä sekä Show-tapahtumissa. Vantaan Voimisteluseuran rinnalle on noussut useita seuroja ympäri Suomen, joita seurataan tiivisti ja kiinnostuksella. Kovasti lämmittää sydäntä, että matkimis- kopiolinjalle ei ole lähdetty, vaan kukin joukkue uskaltaa tuoda oman näköisensä vastineen areenalle. Rohkaisen ja haastan joukkueita tähän edelleen, se on tämän jutun suola! 15 vuoden oppipolku on johtanut viimein uuteen konseptiin, viilattuihin arviointikriteereihin ja tuomarilomakkeisiin ja mikä ilahduttavinta riittävään harrastajamäärään, jotta tällainen oma kisa kannattaa järjestää! Sarjoja tullaan näkemään alle 12-vuotiaista yli 40-vuotiaisiin! Taso tulee varmasti olemaan huippua, sillä seurat/joukkueet ympäri Suomen ovat ottaneet kisan vahvasti omaksi tavoitteekseen. Wau, kylmät väreet jo pelkästä ajatuksesta!

Itse tuomaroin yli 20-vuotiaiden sarjaa. Aivan ihanaa ja kamalaa yhtä aikaa! Sarjassa on valtava määrä itselle tavalla tai toisella rakkaita ja ohjelmillaan koskettaneita joukkueita ja nyt minun pitäisi osata rankata heidät paremmuusjärjestykseen... kynä tulee sauhuamaan, papereistani ei todennäköisesti saa ihan tolkkua, kun innoissani jaan katsomiskokemusta, mutta toivon, että tanssillisen voimistelun tuomarina minun ei koskaan tarvitse jäyhistellä kylmän kalskeaan rooliin, vaan saan olla oma persoonani ja pulputa arviointia kriteerien linjassa, mutta omalla tyylilläni ;) Odotan näkeväni taitoa, taidetta, tunnetta ja tarinoita. Vaikka lähtökohtaisesti olen hehkuttajatyyppi, ihan jokaiselle joukkueelle pyrin löytämään myös kehittymisteppejä vaikkapa valtakunnallista Show-tapahtumaa ajatellen.

Toivotan hurjasti tsemppiä ja peukkuja, onnistumisia ja lämpimiä kohtaamisia siskojen kanssa. Opitaan ja raatataan, jaetaan kokemuksia ja annetaan kilpasiskollekin palautetta! Nähdään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti